Általános kérdések

1. MI AZ INVERTERES KLÍMABERENDEZÉS?

Az inverteres készülékek folyamatos teljesítmény-szabályozást tesznek lehetővé, így a fellépő teljesítményigénynek megfelelő kompresszor-fordulatszám beállításával a leghatékonyabb üzemelést és a legjobb komfortérzetet biztosítják.

2. HOVÁ HELYEZZÜK EL A KLÍMÁT A HELYISÉGBEN?

A klímaberendezések beltéri egységének ideális elhelyezése kiemelten fontos a megfelelő teljesítmény leadása érdekében.
Figyelembe kell venni, hogy hűtés illetve fűtés üzemmódban is hatékonyan tudjon dolgozni a készülék. Kiemelt figyelmet érdemel a klímák vezérlése fűtés üzemmódban, mivel a befújt meleg levegő áramlása sokkal nehezebben kalkulálható a folytonos meleg felfelé áramlás miatt.
Néhány példa a szabályozást megzavaró telepítési körülményekre: nincs elegendő távolság elhagyva a mennyezettől, függöny közelébe került a beltéri egység, túl nagy a helyiség belmagassága, nem megfelelő az épület szigetelése stb. Minden esetben indokolt a szakemberrel történő konzultáció a megfelelő falfelület kiválasztására. Továbbá a klíma helyének megválasztásakor figyelembe kell venni a beltéri és kültéri egység közötti minimális és maximális csőhosszra vonatkozó előírást.

3. MILYEN TELJESÍTMÉNYŰ KLÍMÁRA VAN SZÜKSÉGEM?

Szakember helyszíni szemléje mindenképpen szükséges a pontos teljesítmény kiválasztásához, mivel figyelembe kell venni a hűteni/fűteni kívánt helyiségek hőszükségletét, amit számos helyszíni tényező befolyásol: ablakok mérete, szigetelés mértéke, belmagasság, hőforrások mennyisége (pl. hűtők), látogatók száma stb.
A túlméretezés, és az alulméretezés is jelenthet problémát, ezért a megfelelő teljesítmény meghatározása elsődleges feladat.

WI-FI

1. AZT SZERETNÉM MEGTUDNI, MENNYIRE MEGBÍZHATÓ AZ APPLIKÁCIÓ? NEKEM PONT AZÉRT KELLENE WI-FI-S KLÍMA, MERT MÁS VÁROSBAN VAGYOK ÉS TÁVOLRÓL SZERETNÉM IDŐNKÉNT MŰKÖDTETNI. EGYÁLTALÁN JÓL HASZNÁLHATÓ A WI-FI-S ELÉRÉS VAGY CSAK MINIMÁLIS DOLGOKAT LEHET ÁLLÍTANI?

A klíma applikáció jól működik és jól használható. Időnként előfordulhat, hogy a szerverek karbantartása miatt, pár órára nem működik az alkalmazás megfelelően. Ez azt jelenti, hogy a klímaberendezésre nem tud rácsatlakozni az applikáció. Az applikációból nem minden funkció érhető el. De minden klíma tudja azokat a funkciókat amik az applikációban vannak. Az applikációban minden funkció benne van, amit távolról érdemes irányítani.

2. LOMO PLUSZ WI-FI-S KLÍMÁNÁL LEHET TÁVOLRÓL WI-FI-N KERESZTÜL BEKAPCSOLNI A PÁRÁTLANÍTÓ FUNKCIÓT? ILLETVE HA A TÁVIRÁNYÍTÓN KIKAPCSOLOM A WI-FI-T VÉLETLENÜL, AKKOR ADDIG NEM LEHET HASZNÁLNI WI-FI-N KERESZTÜL AMÍG BE NEM KAPCSOLOM ÚJRA?

Kattints ide, és kezdheted is az írást. Labore et dolore magnam aliquam quaerat voluptatem ut enim ad minima veniam quis nostrum exercitationem ullam corporis suscipit laboriosam nisi ut aliquid ex ea commodi consequatur quis autem vel eum iure reprehenderit.

Műszaki

1. VÁSÁROLTAM EGY GDN40AW PÁRÁTLANÍTÓ KÉSZÜLÉKET, SAJNOS NEM JÖN ÖSSZE A CSEPPVÍZ ELVEZETÉS, MI LEHET A TRÜKK?
A KUPAKOT LEHAJTOTTAM ÉS FELTEKERTEM A CSŐADAPTERT, DE ENNEK ELLENÉRE IS CSAK A TARTÁLYÁBA HAJLANDÓ A VIZET GYŰJTENI.

A kondenzvíz csatlakozót kell órajárás irányába eltekerni, ekkor a kifolyás a tartály helyett itt fog megtörténni.

Tanácsok és tudnivalók klímás fűtés esetén

Kizárólag FŰTÉSRE OPTIMALIZÁLT berendezést válasszon, ha azt a teljes fűtési idényben hasz-nálni szeretné. A helyiség méretének megfelelő készüléket használjon, a méretezést, a beltéri és a kültéri egység telepítési helyének kiválasztását bízza szakemberre, a megfelelően elhelyezett belté-ri egység elengedhetetlen a helyes működéshez. Mint minden fűtési megoldásnál, a klímával fűtött terek esetében is szükséges helyiségen-ként az egyedi fűtés biztosítása, nagyobb tér esetén akár több klímaberendezés is javasolt az egyenletesebb hőelosztás érdekében. 

A meleg levegő eloszlása a helyiség adottságaitól függően nem mindig egyenletes, a nagyobb ventilátor fokozat segíti ennek kiegyenlítését. A készülék nem sugárzó hőt állít elő, hanem légkeringtetéssel fűt, ezért ha leáll, gyorsabb hőmér-sékletesést produkál, mint a vizes fűtési rendszerek, illetve más jellegű komfortérzetet is biztosít. Javasolt a berendezés folyamatos üzemeltetése, a ponto-sabb hőmérsékletszabályozás és a helyiség hővisszaesésé-nek megelőzése érdekében. A legnagyobb fűtési teljesítmény a legmagasabb ventilátor fokozaton érhető el, alacsonyabb fokozatokon a leadott teljesítmény is alacsonyabb.

 Fűtés során az időjárási viszonyoknak megfelelően a kültéri egységen jég képződhet, melyet az bizonyos időközönként leolvaszt. Ez idő alatt az egység átmenetileg magasabb zaj-szinten működik, eközben a fűtés üzemmód ( ) szünetel. Fűtési üzemmód használata esetén próbáljon ki különböző beállítási lehetőségeket annak érdekében, hogy kitapasztalja, a készülék miként biztosítja a legnagyobb komfortszintet. (Pl. I-Feel, fali vezérlőbe épített hőmérő, stb.) 

Ha több berendezést telepít, az növeli a fűtés üzembizton-ságát.Az általánosan előírt karbantartások betartásán túl, a beltéri egység szűrőjét gyakrabban ajánlatos tisztítani. Folyama-tos használat esetén javasolt a szűrők állapotát 1-2 hetente ellenőrizni, szükség esetén tisztítani.

 A fűtésre optimalizált légkondicionálók csepptálca és komp-resszor fűtéssel rendelkeznek, a berendezés megfelelő műkö-dése érdekében ezek a funkciók bizonyos üzemállapotokban bekapcsolhatnak. Ha nem használja fűtésre a klímát, válasz-sza le az elektromos hálózatról.Kizárólag fűtésre optimalizált berendezést válasszon, ha azt a teljes fűtési idényben hasz-nálni szeretné. A helyiség méretének megfelelő készüléket használjon, a méretezést, a beltéri és a kültéri egység telepítési helyének kiválasztását bízza szakemberre, a megfelelően elhelyezett belté-ri egység elengedhetetlen a helyes működéshez. Mint minden fűtési megoldásnál, a klímával fűtött terek esetében is szükséges helyiségen-ként az egyedi fűtés biztosítása, nagyobb tér esetén akár több klímaberendezés is javasolt az egyenletesebb hőelosztás érdekében. 36GREE LÉGKONDICIONÁLÓK

Garancia

1. AZ EMLÍTETT 3+2 ÉV AKKOR IS ÉRVÉNYES, HOGY HA BÁRMI TÖRTÉNIK A VISZONTELADÓ MŰKÖDÉSÉVEL (PL.: MEGSZŰNIK A 3+2 ÉV IDEJE ALATT)? VAGY EKKOR A GARANCIA IS ELVESZIK?

Amennyiben az a cég, akitől a klímát vásárolta, 3+2 éven belül valamilyen okból kifolyólag nem elérhető (pl.: megszűnik), akkor keressen fel minket és mi a környékén ajánlani fogunk egy másik megbízhatóbb partnerünket, aki elintézi a garanciális ügyeket Önnek.

2. Mi a feltétele a 10 éves garanciának?

1. Kizárólag újonnan vásárolt Gree magasoldalfali klímaberendezések regisztrálhatóak. (cikkszám kezdete: GWH)

2. A beltéri egység sikeres regisztrációja a vele azonos hűtőkörre kötött kültéri egységre is vonatkozik.

3. Technológiai felhasználásra vásárolt (például: szerverhűtés; gyártás vagy termelés hűtése; magas gőz, vagy korrozív anyagokkal terhelt) vagy magas párakitettségű helyiségek hűtésére-fűtésére (például: medence- és pince térben, wellness helyiségben) alkalmazott berendezések nem regisztrálhatóak.

4. A 10 év kiterjesztett jótállás kizárólag Magyarország területén telepített, valamint a Cool4u Kft., mint hivatalos magyarországi Gree képviselet által forgalomba hozott készülékekre vonatkozik.

5. A készülék telepítését érvényes klímaszerelési engedéllyel (adószámmal és NKVH engedéllyel) rendelkező magyarországi egyéni vállalkozó vagy gazdasági társaság végzi.

6. A kiterjesztett jótállás a termékre és alkatrészeire értendő, a kiszállási és javítási szolgáltatásra vonatkozó igény kizárólag a beüzemelő cég felé érvényesíthető a vele kötött megállapodás feltételei szerint.

7. A jótállás a készülék szakszerviz által történő karbantartásához kötött évi két alkalommal.

8. A 10 éves időtartamba beletartozik a 3 év alap jótállás is. A jótállás kezdő időpontja az üzembe helyezés napja. Ha az üzembe helyezés a vásárlást követő hat hónapon túl történik, akkor a jótállás kezdő időpontja a termék vásárlásának a napja lesz.

9. Amennyiben valósággal nem egyező adatokkal történik a regisztráció, még sikeres regisztráció esetén is a kiterjesztett jótállás azonnali megszüntetését vonja maga után.

Lépj velünk kapcsolatba

KOHO Klíma Kft.

9700 Szombathely Dob utca 2.

06303007653

info@kohoklima.hu

@facebookoldal