Klímakészülék kiválasztása az Ön igényeinek megfelelően.

Miért fontos a helyszíni klíma felmérés? Mert hosszú távon nem mindegy, hogy milyen klíma készüléket üzemeltet. Az ingyenes helyszíni felmérés során megnézzük a helyiség adottságait, lehetőségeit, majd megbeszéljük az Ön igényeit, feltételeit és ennek arányában kapja meg személyre szabott klíma készülék ajánlatunkat.


Klímakészülékek kiválasztása, legfontosabb szempontok:


A szükséges hűtőteljesítmény (hőterhelés) függ:

  • a külső falszerkezettől, a nyilászárók - ablakok, ajtók - nagyságától, minőségétől
  • a tájolástól (egy északi tájolású helyiséget kevésbé kell hűteni, mint egy déli tájolásút
  • a hőszigeteléstől, a födémszerkezettől
  • az árnyékolástól (zsalugáter, napernyő, esetleg árnyékot adó fa van-e?)
  • a helyiségben tartózkodó emberek számától, tevékénységétől
  • a helyiségben működő berendezések által leadott hőtől (pl. TV, számítógép, sütő, mosogatógép, stb.)
  • a légcserétől gyakori-e az ajtónyitás pl. üzlet esetében

Komfortérzeti szempontok

Vegyünk klímát, ha a helyiségben mindig a számunkra kedvező hőérzetet szeretnénk biztosítani! Nyáron csökkenthetjük a hőmérsékletet, és egyben a páratartalmat is. Érdemes tudni, hogy a páratartalom csökkentésével már önmagában hűvösebbnek érezzük a levegőt, mivel a bőr hőleadása javul, így nem szükséges a fokozott hűtés.

Meglévő fűtésünket is kiegészíthetjük klímaberendezéssel, egyenletes légeloszlást létrehozva így a helyiségben használt, hagyományos hőleadóink mellett (pl. radiátor, konvektor), vagy egy lomhább, központi alapfűtést (pl. padlófűtés) kombinálhatunk helyiségenkénti, dinamikus finomszabályozással.


Egészségügyi szempontok

Vegyünk klímát, ha nyáron a fullasztó hőség túlzottan megterheli szervezetünket, csökkenti munkaképességünket, vagy korlátoz pihenésünkben!

Ha a magas por, vagy allergénanyag-koncentráció irritáló hatású, és nincs mód külső, tiszta levegő beengedésére, egy megfelelő klímaberendezés enyhítheti a panaszokat, mindamellett, hogy természetesen orvosi megoldást nem nyújt.


Hőmérsékleti szempontok

Vegyünk klímát, ha a helyiségben, épületben komoly hűtési - fűtési igény lép fel, vagy annak hőmérsékletét valamely időszakban, vagy egész évben, precízen kontroll alatt kívánjuk tartani, mert az ott tartózkodók, vagy a bent lévő termékek, eszközök, technológiai berendezéseink ezt kívánják!

Extrém esetekre, pl. egész éves hűtésre, téli fagymentesítésre is tud egy klímás szakember berendezést kínálni.


Gazdaságossági- és környezetvédelmi szempontok

Vegyünk klímát, ha egy korszerű, energiatakarékos fűtéssel szeretnénk kiegészíteni - vagy adott esetben kiváltani - meglévő, sokat fogyasztó rendszerünket (pl. konvektor, vagy hagyományos, gázkazános központi fűtés stb.)

Ha a fosszilis energiahordozók csak költségesen, vagy egyáltalán nem érhetők el az épület környezetében, megoldást nyújthat a klímaberendezések hőszivattyús funkciója. Ezzel egyben csökkenthetjük, vagy adott esetben megszüntethetjük a károsanyag-kibocsátást a környezetünkben.


Kényelmi-, vezérlési szempontok

Vegyünk klímát, ha szeretnénk kihasználni a modern, elektronikai szabályzások előnyeit, a heti vagy 24 órás időzítést, a távelérést! Automatikus üzemmódban egy jobb klímaberendezés beavatkozásunk nélkül, észrevétlenül biztosít precíz felügyeletet a beállított hőmérséklet, a működési mód (hűtés/ fűtés) és a befúvási intenzitás felett, miközben a lehető legkisebb fogyasztásra és zajszintre törekszik.

Természetesen az Ön igényeiről, a megfelelő klímaberendezésről egyeztetni kell klímás szakemberével, aki sokkal szélesebb ismeretekkel rendelkezik a megoldások terén, és megtalálja az Önnek megfelelőt.


Lépj velünk kapcsolatba

KOHO Klíma Kft.

9700 Szombathely Dob utca 2.

06303007653

info@kohoklima.hu

@facebookoldal