Klíma árak szereléssel, légkondi árak

Klíma telepítés, alap klíma szerelés árak 5kWh teljesítményig:

Bruttó 70.000 Ft (a nem nálunk vásárolt készülék telepítési ára: Bruttó 80.000 Ft.)

A klíma szerelés ára tartalmaz minden felmerülő költséget:

 • 3m (folyóméter) szigetelt réz csövet
 • 3m kondenzvíz elvezetőt
 • 3m elektromos vezetékelést
 • elektromos betáp elvezetését a legközelebbi konnektorig 3m. -ig
 • kültéri egységhez fali konzolt
 • 1db falfúrást 45cm falvastagságig
 • 2m kábelcsatornát
 • munkadíjat
 • kiszállást
 • és minden egyéb szükséges szereléket (csavarok, tiplik, szigetelőanyagok, villásdugó, érvéghüvely, stb.).

3 méter feletti csőhossz: 8.000 Ft/m
Berendezés leszerelés: 25.000 Ft + Áfa

Klíma telepítés, alap klíma szerelés árak 5kWh teljesítmény felett:

Bruttó 80.000 Ft (a nem nálunk vásárolt készülék telepítési ára: Bruttó 90.000 Ft.)

A klíma szerelés ára tartalmaz minden felmerülő költséget:

 • 3m (folyóméter) szigetelt réz csövet
 • 3m kondenzvíz elvezetőt
 • 3m elektromos vezetékelést
 • elektromos betáp elvezetését a legközelebbi konnektorig 3m. -ig
 • kültéri egységhez fali konzolt
 • 1db falfúrást 45cm falvastagságig
 • 2m kábelcsatornát
 • munkadíjat
 • kiszállást
 • és minden egyéb szükséges szereléket (csavarok, tiplik, szigetelőanyagok, villásdugó, érvéghüvely, stb.).

3 méter feletti csőhossz: 9.000 Ft/m
Berendezés leszerelés: 30.000 Ft + Áfa


Klíma tisztítás, légkondi tisztítás ára

1 db esetén 8500.- Ft-tól  / Beltéri egység (Kérjen egyedi ajánlatot)

Mitől függ a klíma telepítés, klíma szerelés ára?

Klíma telepítésnél, klíma szerelésnél kollégáink a következőkre figyelnek:

Az ideális hely kiválasztása a beltéri és a kültéri egység számára. Sok mindenre kell figyelni, de talán az egyik legfontosabb dolog, hogy a beltériből kiáramló hideg vagy meleg levegő közvetlenül ne ránk irányuljon. Ügyelni kell, hogy a működés közben keletkezett kondenzvíz ki tudjon folyni. Hűtés közben a kondenzvíz a beltéri egységben keletkezik. A legköltséghatékonyabb a gravitációs kondenzvíz elvezetés. Amennyiben ez nem megoldható akkor szivattyút kell alkalmazni. Sajnos ez növeli a klíma telepítési árát. Egy ilyen kondenzvíz szivattyú ára 20.000- 25.000 Ft között mozog. A klíma beüzemelés során nem javasoljuk a kondenzvíz bekötését a csatornarendszerbe. Hátránya, hogy amennyiben a csőrendszer kiszárad, a csatornaszag vissza tud áramlani a szobába. Ez leginkább télen jelentkezik.

A kültéri egység elhelyezésnél figyelembe kell venni, hogy az évek alatt a kültéri egységet karbantartani és takarítani kell. Nagyon fontos, hogy az egységeket minimum évente, de szükségszerűen tisztítsuk! A keletkezett port, szennyeződést el kell távolítani, hogy a klíma hatásfoka ne romoljon. Ezen felül az élettani hatás miatt is fontos. A nem megfelelően karbantartott beltéri egység felületén megtelepedhet a gomba és a penész, amelyek használat közben a levegőbe kerülnek. Ezeknek a belégzése betegségeket okozhatnak. Fűtés esetén a kültérin kezd el csöpögni a víz (a fűtésre is ajánlott klímáinkban már van leolvasztó modul, hogy ne jegesedjen el a klíma).

A beltéri és a kültéri között lévő távolság határozza meg a csövezés árát. Az alap szerelési díj 3 méter csövezést tartalmaz. Amennyiben a távolság 3 méternél nagyobb, úgy 7000 Ft / méter áron tudjuk ezt megoldani. Fontos, hogy nagyobb távolság esetén a klímagázt után kell tölteni, hogy a klíma hatásfoka megfelelő maradjon. 

Kábelcsatornában vezetjük el a kültéri egységet és a beltéri egységet összekötő vezetékeket, csöveket. Ebben a csatornában kap helyet a kondenzvíz, a klíma szigetelt réz cső és az elektromos kommunikációs kábel is. A lehető legesztétikusabb megoldást választjuk ki a kábelcsatorna kialakítása során. A telepítési ár tartalmazza a kábelcsatorna árát.

Klíma tisztítás

A klíma tisztítás mindenki számára fontos. Egy tisztán tartott klíma kevesebb energiát fogyaszt. Feltétele a Split klíma garanciájának megtartásához (fontos hogy csak szakember által végezhető F-gáz azonosítóval ellátott cég kell, hogy igazolja a tisztítást, hogy a készülék ne veszítse el a garanciáját).

Klíma tisztítás során a beltéri egységet vegyszeresen tisztítjuk, hogy a hőcserélő lemezekről a lehető legjobban eltávolítjuk a szennyeződést, így megőrizve a lehető legjobb hőleadást. Majd forró gőzzel átmossuk a beltéri egységet. A kültéri egységről is eltávolítjuk szennyeződést, ellenőrizzük az elektromos bekötéseket, megvizsgáljuk a szivárgást. A szűrőket takarítjuk.

Légkondi tisztítása során amennyiben túlságosan elszennyeződött klímával találkozunk, azt sajnos ezzel a módszerrel már nem lehet tisztítani. Ilyenkor klíma mosást kell alkalmazni.

Légkondi mosás

Ekkor egy zsákot helyezünk a beltéri egység köré, hogy védjük a falat a kicsapódó víztől (sajnos elkerülhetetlen, hogy a legnagyobb odafigyelés mellett is valamennyi víz ne jusson ki). Ilyenkor egy nagyon erős vegyszerrel szó szerint átmossuk a beltéri egységet, majd magasnyomású vízpermettel teljesen tisztára mossuk a készüléket. A folyamat során minden penész, gomba eltávozik a beltéri egységből. A klíma mosás ára bruttó 13.000 Ft- tól.

Mitől függ a split klíma ára?

Spilt klíma kiválasztásánál sok mindenre kell figyelni. Elsősorban a teljesítményre. A lehető legrosszabb, ha alul tervezzük a rendszert. Figyelembe kell venni, hogy a szobában mekkora az üvegfelület és mennyi a napos órák száma. A leggyakrabban a 3-3,6 kWh Split készülékeket telepítjük. Egy normál méretű szobában ezek a készülékek a legideálisabbak. Személyes felmérés során segítünk a megfelelő készülék méretének kiválasztásánál és igény esetén a kívánt márka döntésében is tudunk segíteni. Fontos, hogy megfelelő szerviz háttérrel rendelkező készüléket válasszon.

Mekkora legyen a split klíma teljesítménye?

A legjobb, ha ennek meghatározását ránk bízza. Ha túl kicsi klímát választ, az folyton működni fog, nem kapcsol ki, mert nem tudja elérni a kívánt hőmérsékletet a szobában. Ez jelentős áramfogyasztás növekedést fog eredményezni. Folyton teljes erőbedobással fog dolgozni a készülék. Amennyiben túl nagy teljesítményű klímát választana az pedig folyton kikapcsolná magát mert nagyon hamar eléri a kívánt hőmérsékletet.
Mit várunk egy klímától?

Érdemes a klímaválasztás előtt pár dolgot átgondolni. Például, hogy szeretnénk-e a klímával fűteni, vagy csak hűteni. Fontos tisztázni, hogy minden készülékkel lehet hűteni és fűteni is egyaránt. "Átmeneti időszakban" mindegyik képes fűteni. Ez nagyon jól jöhet, ha még a fűtési rendszert nem szeretnénk bekapcsolni, de azért jó lenne pár fokkal melegebb. Erre minden klíma megfelel és költséghatékonyan képes is ezt megvalósítani. Azonban, ha a tél folyamán folyamatosan fűteni szeretnénk a készülékkel (egyre többen használják már) akkor olyan készüléket kell választani, ami már optimalizált a fűtésre is. Ebben az esetben a kültéri egységbe olyan eszközöket telepítenek amelyek képesek önmagukat leolvasztani és akár -20 fokban is fűteni. Ezek a készülékek drágábbak, így érdemes átgondolni mennyire van szükségünk rá.
Egyre inkább elvárás, hogy a készüléket távolról tudjuk vezérelni. Ebben az esetben olyan klímát kell választani amiben wifi modul található (vagy egyes modelleknél külön megvásárolható). Ebben az esetben a világon bárhonnan telefonról vezérelhetjük készülékünket. Így akár a munkából elindulva bekapcsolhatjuk a klímát, és mire hazaérünk, a készülék már lehűti vagy felfűti a lakást.

A klíma ár/érték aránya

Ha már minden kérdést sikerült eldönteni, fontos megvizsgálni a klíma ár/érték arányát is. Ez sajnos nehezen meghatározható, de elmondható, hogy nem mindig az akciós klíma a legjobb. Nagyon sok olyan klímával találkoztunk, melynek eredete nem volt igazolható. Természetesen a forgalmazók, importőrök ezekre a készülékekre semmilyen garanciát nem vállalnak, így meghibásodásuk esetén senki nem fog tudni segíteni. Gyakorlatilag az ilyen készülékeket a legtöbb esetben cserélni kell.

A túlságosan olcsó klímák, amik fellelhetőek mindenféle internetes oldalon, jellemzően nagyon silány minőségűek. Általános tapasztalatunk, hogy a kültéri egység már egy év után nagyon hangos lesz. Ezekhez az olcsó készülékekhez nincsen alkatrész ellátás, így ebben az esetben is a csere lesz a végső megoldás.

Érdemes a pénzünkért olyan készüléket választani, ami megfelelő minőségű, rendelkezik magyarországi szerviz hátérrel, biztosított az alkatrész ellátottság és jó az energiafelhasználás.
Klíma webáruházunk oldalán található készülékekre mindez elmondható. Magunk végezzük a garanciális javításokat, irodánkban évek óta elérhetőek vagyunk, rendelkezünk minden szükséges engedéllyel és képesítéssel. Folyamatosan képezzük magunkat és kollégáinkat, hogy az új technológiákkal folyamatosan tisztában legyünk, és a lehető leghitelesebb információkkal tudjunk szolgálni vásárlóinknak.

Amennyiben, nem szeretne ennyi mindennel foglalkozni és nem akar elveszni a felesleges információáradatban, egyszerűen hívjon fel minket és segítünk a választásban.
Duál klíma telepítés: Gyakran találkozunk azzal a megkereséssel, hogy duál vagy akár multi klímát telepítsünk. Ez azt jelenti, hogy egy kültéri egységhez több beltéri egység is csatlakoztatható. Azonban fel kell készülni, hogy a 20-30%-al drágábbak ezek a készülékek a mono klímákhoz képest. A kültéri egység teljesítményének el kell tudni látni a beltéri egységek együttes működését is. Így a készülékek már drágábbak. Hátránya még, hogy a beltéri egységeket jellemzően messzebbre kell szerelni, mint 3 méter. Illetve meghibásodás esetén egyetlen készülék sem fog működni.
Olyan helyekre javasoljuk ahol a külön kültéri egységek telepítése nem megoldható, vagy nem szeretnék a homlokzatot több kültérivel "elcsúfítani".

Klímaszerelés, klíma tisztítás és karbantartás - Szombathely, Körmend, Szentgotthárd, Vasvár, Zalaegerszeg, Keszthely, Tapolca, Sümeg, Kőszeg, Sárvár, Celldömölk, Bük, Csepreg, Pápa, Jánosháza, Vas megye, Zala megye, Somogy megye, Veszprém megye, Győr-Moson Sopron megye.

KOHO Klíma Kft. 9700, Szombathely Dob utca 2.