AUX információk

1. Az AUX egy Magyar cég?

Az Aux, mint klímamárka alapvetően egy kínai központú, ám a világ számos országában, így Magyarországon is hivatalos márkaképviselettel rendelkező óriásvállalat.
Magyarországon a háztartásigép-alkatrészekre, valamint klímákra és hűtéstechnikai alkatrészekre szakosodott Rotovill Kft. látja el az Aux márkaképviseleti feladatait.

2. Az AUX egy új cég?

Bár Magyarországon újnak tűnhet az Aux, mint klímamárka, a valóságban a kínai központú óriás már 35 éve foglalkozik légkondicionálók és egyéb háztartási készülékek gyártásával.

3. Mi az az AUX?

Az Aux Group egy 1986-os alapítású cégcsoport, melyet Kínában alapítottak és mára Kína 500 legnagyobb vállalata közé tartozik. A vállalatcsoport tevékenysége kiterjed a légkondicionáló berendezések és egyéb háztartási készülékek gyártásától az egészségügyi szolgáltatásokon át egészen az ingatlanpiaci és pénzügyi befektetésekig, de a legnagyobb hangsúly a légkondicionáló berendezések gyártásán van.

A légkondicionáló szegmens fejlődését a Japánban létrehozott Kutatás és Fejlesztési központ is segíti. A világvezető japán légkondicionáló iparág és az Aux csoport együttműködése biztosítja az innovációt és a termékek folyamatos minőségi fejlődését.
A tudatos és töretlen fejlődés révén az AUX napjainkra már 10 gyártóbázissal rendelkezik világszerte, melyek együttes kapacitása meghaladja az éves 20 millió legyártott klímaszettet. Ezzel a számmal pedig az Aux a világ 3 legnagyobb klímagyártójának egyike.

4. Milyen az AUX termékek minősége?

A 35 év gyártási tapasztalat, a több száz millió legyártott termék, valamint az, hogy a cég a világ 3 legnagyobb légkondicionáló gyártójának egyike, már talán választ is ad a kérdésre.
A vállalat szigorú és tudatos filozófiája alapján a munkatársak a legkorszerűbb és leginnovatívabb módszerek alkalmazásával a tökéletességre törekednek, aminek köszönhető a rendkívül magas megbízhatósági szint és innovatív funkciók széles kínálata.

Az Aux világszerte 5 Kutatási és Fejlesztési Központot üzemeltet, többek között Japánban. Mindegyik központban az iparág legkiválóbb mérnökei és szakemberei dolgoznak erőfeszítéseket nem kímélve.
A világ technológiai szempontból vezető gépivel rendelkező, automatizált gyártósorralt felszerelt Aux Smart Factory fejlett minőségbiztosítása teszi lehetővé az igen magas megbízhatóságot.
A megbízhatóságra pedig további garancia, hogy a hazai Rotovill Kft. mint az Aux magyarországi márkaképviselete, a lakossági klímákra 3+7 év, míg a kereskedelmi berendezésekre 3+2 év szavatosságot vállal.

5. Mit érdemes tudni a Magyar képviseletről?

A Rotovill Kft. egy 1993-as alapítású, 100%-ban magyar tulajdonú, nagykereskedelemmel foglalkozó vállalkozás. A cég tevékenysége szerteágazó, vezető szerepet tölt be a háztartásigép-alkatrészek nagykereskedelmi piacán, valamint meghatározó a jelenléte a klímák és hűtéstechnikai alkatrészek piacán is. A Rotovill országos hálózatával napi szinten több ezer szerelővel, klímaszerelővel áll kapcsolatban.


A cég a jól ismert RCOOL márka mellett 2021-től az Aux hivatalos hazai képviseletét is ellátja.

6. Van köze az AUX-nak az aux csatlakozóhoz?

Nincs! :)

7. Vásárolhat magánszemély közvetlen az AUX forgalmazójától?

A jogszabályok adta lehetőségek miatt alapvetően magánszemély nem vásárolhat klímaberendezést az Aux légkondicionálók magyarországi forgalmazójától, a Rotovill Kft-től. A Rotovill Kft nagykereskedelmi vállalatként az engedéllyel rendelkező klímaszerelőket szolgálja ki.

A Rotovill napi szinten több ezer klímaszerelővel tartja a kapcsolatot, így igény szerint szívesen segítünk Önnek is szakembert találni. A segítséghez kérjük írjon nekünk e-mailt a kerdes@rotovill.hu címre!

Szavatossági információk

1. Hogyan kell értelmezni a kiterjesztett szavatosságot?

A lakossági légkondicionáló berendezésekre 3+7 év szavatosságot vállalunk, a kereskedelmi termékekre pedig 3+2 évet. Mindkét típusú klímaberendezés esetében az első 3 év alatt rendeltetésszerű telepítés és használat, továbbá rendszeres karbantartás mellett bármilyen problémára érvényesíthető a szavatosság, ezt követően pedig kategóriától függően további 2 vagy 7 évig az esetleges kompresszorhibákra vonatkozik a kiterjesztett szavatosság.

2. Kapok segítséget a telepítő- és szerelőkeresésben?

Természetesen igen!

A Rotovill Kft. országszerte rengeteg klímaszerelővel tartja napi szinten a kapcsolatot, munkatársaink készséggel segítenek az Ön igényeinek leginkább megfelelő szerelőt megkeresni.

A segítségért kérjük forduljon hozzánk a kerdes@rotovill.hu e-mail címen.

3. Mi a folyamata a szavatossági ügyintézésnek?

Mivel a klímaberendezések gázzal előtöltött berendezésnek minősülnek, mind a telepítést, mind pedig az esetleges javítást F-gáz azonosítóval rendelkező, a Nemzeti Klímavédelmi Hatóság (NKVH) nyilvántartásában szereplő szakembernek kell végeznie. Ennél fogva a szavatossági ügyintézésnek az első lépése a hibajelenség észlelésekor felvenni a kapcsolatot azzal a szerelővel, aki telepítette a gépet és rajta keresztül érvényesíthető a szavatosság.
Amennyiben az eredeti szerelő már nem érhető el, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a kerdes@rotovill.hu e-mail címen és segítünk másik szerelőt keresni.

Termékinformációk

1. Hol lehet megtekinteni a készülékeket?

A teljes portfolió legegyszerűbben weboldalainkon tekinthető meg, ahol szinte mindenre kiterjedően találhatók információk. Emellett természetesen van mód a készülékeket élőben is megtekinteni, ez a hazai forgalmazó, a Rotovill Kft. pécsi székhelyén lehetséges.

A bemutatóterem a 7631 Pécs, Csikor Kálmán utca 26. szám alatti Rotovill üzletben érhető el, ahol szakértő kollégáink készséggel segítenek bármilyen felmerülő kérdésben.

2. Mennyire csendesek az Aux klímák?

Mindegyik Aux klíma rendkívül csendes működést biztosít, méréseink szerint az iparági átlagos hangnyomásértékeinél jóval halkabb berendezéseink működése.

Az Aux Gamma, Delta és Omega "Silence" üzemmódban, többek között az inverter technológiának köszönhetően képes olyannyira leszabályozni a beltéri egység ventilátorát, hogy a hangnyomás mértéke még a 19 db-t sem érik el, azaz berendezéseink hűtési üzemmódban a suttogásnál is halkabbak.

3. Mi az az Anti-Fungus?

Az Anti-Fungus funkcióval értékesített készülékeinken hűtés üzemmódban az Anti-F menü aktiválásával érhető el az Anti-Fungus üzemmód, amely meggátolja vagy legalább meglassítja a beltéri egység hőcserélőjén idővel képződő gombaspórákat.

Működése szerint a készülék kikapcsolását követően rövid felfűtéssel és légáramoltatással kiszárítja a beltéri egységet, így gátolja meg annak gombásodását és a kellemetlen szagok kialakulását.

4. Miben különböznek az Aux Gamma, Delta és Omega készülékek?

Az Aux klímák palettáján a Gamma, Delta és Omega klímaszettek azok a termékek, melyeknek elsődleges célcsoportja a lakosság. Ezek a készülékek 3+7 év kiterjesztett jótállással rendelkeznek.
A három készülék közül a Gamma a belépő készülék az Aux klímák világába, ám már a Gamma is biztosítja az ultra csendes működést, továbbá az iFeel, négyirányú motoros lamellamozgatás, öntisztító, Anti-Fungus, integrált Wi-Fi vezérlés és temperáló funkciókat.
A Delta tud mindent, amit a Gamma, ám ezen felül díjnyertes matt dizájnnal rendelkezik és a kültéri egységbe szerelt innovatív tálcafűtésnek, valamint a speciális tálcakialakításnak köszönhetően akár -25 Celsius fokos külső hőmérsékletig is alkalmas fűtésre.
Az Omega a termékpaletta dizájnmodellje. Fényes Glossy Jet Black koromfekete burkolatával a kifinomult elegancia rajongóit célozza meg úgy, hogy tud mindent, mint amit a Gamma.

5. Milyen funkciókkal rendelkeznek a lakossági klímák?

Mindegyik lakossági klímaberendezésünk széles funkciókínálattal rendelkezik, melyek közül, a teljesség igénye nélkül néhányat alább is felsorolunk:
Minden lakossági készülékünkben megtalálható többek között az iFeel funkció, amely a távirányító hőérzékelője által mért hőmérséklet alapján szabályozza a helyiség hőmérsékletét, ezzel biztosítva a tökéletes komfortérzetet.
Másik népszerű funkció az Anti-Fungus, mely szintén minden készülékben elérhető. Az Anti-Fungus gombamentesítő funkció a készülék kikapcsolását követően rövid felfűtéssel és légáramoltatással kiszárítja a beltéri egységet, ezáltal meggátolja, ill. lassítja annak gombásodását és a kellemetlen szagok kialakulását.
Az iClean funkció a piacon szinte egyedülálló módon szintén megtalálható minden lakossági Aux készülékben. Ez a funkció egy speciális program segítségével a helyiségben található párát felhasználva "átmossa", majd pedig megszárítja a beltéri egység lamelláit, evvel is jelentősen lassítva gombásodás és a kellemetlen szagok kialakulást.
A Cold plasma generator (hidegplazma generátor), pedig a beltéri egységen áthaladó levegő minőségét javítja avval, hogy akár a legapróbb szennyeződéseket (pl. vírusok, baktériumok), vagy akár az atkákat is nagy mértékben segít eltávolítani.
Kiemelkedő még a beépített Wi-Fi vezérlés és az ultra csendes üzemmód is, melyek szintén növelik a felhasználók komfortérzetét. A teljes funkciólista megtalálható a termékoldalakon.

6. Mitől jobbak az Aux klímák más klímákhoz képest?

Az Aux készülékek nem csak magas megbízhatósággal és igen gazdag funkciókínálattal rendelkeznek, de tapasztalataink és méréseink alapján árkategóriájában kiemelkedően csendes működést biztosítanak alacsony áramfogyasztás mellett.

Mobilapp információ

1. Biztonságos a Wi-Fi jelszó elmentése?

Az AC Freedom alkalmazáson belül a Wi-Fi jelszó elmentése minden adatvédelmi irányelvnek maximálisan megfelel, hiszen a jelszavak helyileg az Ön okostelefonján kerülnek elmentésre, nem töltődik fel sehova.

2. Hogy lehet működésre bírni a távoli vezérlést?

Az Aux klímákat az AC FREEDOM MOBILAPPLIKÁCIÓ az AC Freedom okostelefonos alkalmazás segítségével lehet távolról irányítani internethálózaton keresztül.

Az AC Freedom letölthető Android készülékekre a Google Play, iOS készülékekre pedig az Apple App Store áruházakból egyaránt.

A telepítést követően a használati útmutató alapján a klíma távirányítójával a Wi-Fi modult alaphelyzetbe kell állítani, majd párosítani az okostelefonhoz. Ezt követően a készülék bármikor bárhonnan irányítható lesz a telepített és párosított alkalmazással.

3. Milyen feltételek szükségesek az alkalmazás működtetéséhez?

A stabil működéshez az integrált Wi-Fi vezérléssel szerelt Aux klíma mellett szükséges egy 2,4 GHz-es Wi-Fi hálózat, amin keresztül a készülék kommunikálni képes, továbbá egy iOS vagy Android rendszerű okostelefon, amire telepítve van az AC Freedom alkalmazás.

Általános információk

1. Lehet fűteni és hűteni is ugyanazzal a készülékkel?

Lehet!
Kivétel nélkül mindegyik Aux klíma alkalmas hűtésre és fűtésre egyaránt. Fontos azonban hangsúlyozni, hogy vannak a kínálatunkban kifejezetten fűtésre optimalizált készülékek.
Általános igazság az, hogy a modern klímaberendezésekkel nagy hatásfokkal és gazdaságosan lehet fűteni, de nem szabad megfeledkezni arról, hogy fűtés üzemben a technologiából fakadóan minden klímaberendezés kültériegységében nagy mennyiségű kondenzvíz keletkezik. Ilyen esetben a kondenzvizet megfelelően el kell tudni vezetni a készülékből, mert ha ezt nem tesszük, idővel a víz belefagyhat a berendezés kültériegységébe, mely rontja a hatásfokot, tartós hideg esetén pedig előbb-utóbb a készülék leállásához is vezethet. Ezen jelenség elkerülése végett a fűtésre optimalizált készülékek kültériegységei el vannak látva tálcafűtéssel, valamint a tálcák kialakítása is eltérő, a kondenzvíz könnyebb és gyorsabb távozását elősegítendő.
Az Aux Delta sorozat kültériegységei és az Aux MX Pro kültériegységek rendelkeznek ezen plusz funkciókkal, melynek révén az akár -25 fokos külső hőmérsékletben történő stabil fűtés is lehetséges, mivel megfelelő kialakítással a fűtés során képződő kondenzvíz el tud távozni a kültériegységből.
Tehát amellett, hogy egy készülék fűtésre optimalizált, felszereléskor fontos figyelembe venni azt is, hogy fűtésüzemben folyamatosan nagymennyiségű víz távozik a kültériegységből, melynek megfelelő elvezetéséről pluszban is gondoskodni kell…

2. Mi az az inverteres klímaberendezés?

A régi on/off klímaberendezésekhez képest az inverteres klímáknak a nagy előnye abban rejlik, hogy a kikapcsolt és maximális teljesítmény állapoton felül képesek folyamatosan szabályozni teljesítményüket, ezáltal a fellépő teljesítményigénynek megfelelő kompresszor-fordulatszámmal és ventilátor fordulattal üzemelni.

Az inverteres technológiának köszönhetően sokkal gazdaságosabban üzemeltethetők a készülékek, természetesen minden Aux berendezés rendelkezik ezzel a funkcióval.

3. Milyen teljesítményű klímára van szükségem?

Klímaberendezés választásakor az egyik legfontosabb a megfelelő teljesítményű készülék kiválasztása, hisz utólag a teljesítményen már nem lehet változtatni.
Vásárláskor a legfontosabb, hogy ne alapterületben, hanem légtérfogatban gondolkodjunk, illetve nagyon fontos figyelembe venni, hogy a készüléket elsősorban hűtésre, vagy fűtésre is akarjuk-e használni. Általános "ökölszabályként" azt tudjuk tanácsolni, hogy 1 m3 légtérre hűtés esetén számoljunk 40W teljesítményt, míg fűtés esetén körülbelül dupláját, 80W-t.
A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy egy 20 m2 alapterületű és 3 m belmagasságú helyiség hűtéséhez 2,4 kW teljesítménnyel érdemes számolni, míg fűtéséhez 4,8 kW teljesítménnyel. De továbbra is hangsúlyozzuk, ezt rengeteg dolog befolyásolhatja (pl. nyílászárók, falak hőátbocsátása, a helyiség forgalma, funkciója, van-e egyéb fűtőberendezés a helyiségben, stb…). Pontos kalkulációt érdemben természetesen a helyszínt ismerő szakember tud végezni, akinek javasolt minden eseteben kikérni a véleményét mielőtt megszületik a döntés…

4. Mit jelent az, hogy egy klíma fűtésre optimalizált?

Fűtésre optimalizáltnak azokat a készülékeket nevezzük, amelyek kültériegysége olyan tálcafűtéssel és tálcakialakítással vannak ellátva, melyek téli időjárás mellett segítenek megakadályozni a fűtés során képződő kondenzvíz belefagyását a készülékbe.
Általános igazság az, hogy a modern klímaberendezésekkel nagy hatásfokkal és gazdaságosan lehet fűteni, de nem szabad megfeledkezni arról, hogy fűtés üzemben a technologiából fakadóan minden klímaberendezés kültériegységében nagy mennyiségű kondenzvíz keletkezik. Ilyen esetben a kondenzvizet megfelelően el kell tudni vezetni a készülékből, mert ha ezt nem tesszük, idővel a víz belefagyhat a berendezés kültériegységébe, mely rontja a hatásfokot, tartós hideg esetén pedig előbb-utóbb a készülék leállásához is vezethet.
Ezen jelenség elkerülése végett a fűtésre optimalizált készülékek kültériegységei el vannak látva tálcafűtéssel, valamint a tálcák kialakítása is eltérő, a kondenzvíz könnyebb és gyorsabb távozását elősegítendő.
Az Aux Delta sorozat kültériegységei és az Aux MX Pro kültériegységei rendelkeznek ezen plusz funkciókkal, melynek révén az akár -25 fokos külső hőmérsékletben történő stabil fűtés is lehetséges, mivel megfelelő kialakítással a fűtés során képződő kondenzvíz el tud távozni a kültériegységből.
Tehát amellett, hogy egy készülék fűtésre optimalizált, felszereléskor fontos figyelembe venni azt is, hogy fűtésüzemben folyamatosan nagymennyiségű víz távozik a kültériegységből, melynek megfelelő elvezetéséről pluszban is gondoskodni kell…

Lépj velünk kapcsolatba

KOHO Klíma Kft.

9700 Szombathely Dob utca 2.

06303007653

info@kohoklima.hu

@facebookoldal